Om oss

 

Dr. Warwick Lillas, specialist neurologi och rehabilitering

Flexiwise AB grundades 2008 av Dr. Warwick Lillas. Företaget utvecklar och säljer det universella infussionsstativet Flexiwise®.

Flexiwise® har sitt ursprung i de observationer Dr Lillas, med över 30 års yrkeserfarenhet som läkare inom svensk sjukvård, gjorde av den klumpiga hanteringen av rullstolar i kombination med fristående infussionsstativ. Han såg att för att flytta en rullstolsburen patient som har dropp eller sondnäring krävdes oftast två personer ur personalen.

Dr Lillas insåg att hanteringen var oergonomisk, opraktisk och personalkrävande och medförde en påtaglig olycksrisk för personalen (snubbla över infusionsstativets fötter) och patienten (infusionsnålen alt. näringssonden dras ut om enheterna kommer för långt ifrån varandra).  Han såg också att en flyttad patient var tvungen att sitta kvar där rullstol + infussionsstativ hade placerats tills någon hjälpte patienten att flytta. Kombinationen av fristående enheter gjorde det närmast omöjligt för patienter med behov av kontinuerlig vätskeinfusion alt. näringsvälling att vistas ute även med hjälp av en personal/anhörig. De existerande infussionsstativ som kan monteras på vissa rullstolar kräver särskilda verktyg och tekniskt kunnande och produkten är sedan i praktiken permanent fastsatt. Ingen lösning fanns som enkelt kunde flyttas eller monteras på flesta rulstolsmodeller eller sängar, bårvagnar eller andra liknande föremål.

Lösningen blev:

Flexiwise® – Det universellae infusionsstativet.

Förverkligandet av idéskisser och modeller har genomförts med hjälp av ingenjör Sven Johansson, Svema Industriteknik AB, Borås, som nu tillverkar produkten.

Företaget Flexiwise® har kontor  i Sandared strax utanför Borås.

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv